året 2015 - oktober till december

Då var det dags för sista delen i min tillbakablick på 2015, i alla fall i den här formen. Under de här månaderna har ju bloggen hängt med till stor del så blir inte riktigt lika mycket bilder som i de tidigare inläggen, är ni väldigt intresserade av vad jag gjort under de senaste månaderna kan ni ta en titt i arkivet. Men nu tar vi och börjar med...
 
Oktober:
Första helgen i oktober åkte jag och David upp till Stockholm för lite olika påhitt. Till att börja med gick vi och såg Trailer Park Boys live i Annexet. Så sjukt roliga, skrattade ihjäl mig lite. Dagen efter åt vi lunch på Räkan där räkorna kommer in med en radiostyrd båt, sen tog vi oss till Nacka för att gå på öl- och whiskeymässa. Smakade massa knasiga öler och strosade runt och tittade i montrarna.
 
Det var personalfest för alla kommunanställda. Skövde kommun hade slått på stort med Måns Zelmerlöv som konfrencier.
 
Jag och Michaela passade på att lapa de sista solstrålarna och den allra sista värmen genom en fotopromenad på Billingen.
 
I slutet av oktober fyllde Viktor år så vi SOS-firade honom med lite olika uppdrag och lekar.
 
November:
I november försökte jag fota lite fina bilder på Hilma. Lättare sagt en gjort när man inte har någon till hjälp, men några stycken fina bilder fick jag i alla fall.
 
Jag och dessa trevliga typer var uppe på Billingen och grillade korv en söndag eftermiddag. Mysfaktor till max.
 
Jag och Michaela gjorde egna Hogwarts Acceptance Letters och skickade ut till Louise och Lee som en festinbjudan till en fest med Harry Potter-tema vi ska ha senare i vinter/vår. Här hittar ni hur vi gick till väga.
 
December:
Jag började december med frukostbuffé på Redfellas här i stan tillsammans med Michaela och Louise.
 
Under en vecka åkte jag till Kap Verde med min pappas sida av familjen. Sol, bad och mat i mängder. Vill ni läsa mer om resan hittar ni det under kategorin Resor. Alla inlägg har dock inte hunnit publiceras än utan det kommer komma ett då och då.
 
Julen firades i Göteborg med Davids familj. En supermysig dag och kväll.
 
Och det var mitt år det. Året som kommer har massor av roligt inplanerat redan nu. Vad ska ni få höra snart men tror jag sparar det till ett eget inlägg. Har ni haft ett bra 2015?
 
Tillbakablickar | | Kommentera |

året som gått genom instagram

Jag älskar tillbakablickar så förrutom mina inlägg om året som gått genom bilder och text tänkte jag även ha en tillbakablick över instagramåret. Så jag kör på en bild per månad så får ni se ännu lite mer av vad jag har sysslat med under året. (Kul va!?)
 
I januari kom det lite snö och jag passade på att hänga i stallet med Hilma. Februari bjöd på kyla och fina frostmönster på stallfönstren.
 
I mars tittade solen fram mer och mer så jag passade på att äta årets första glass. Under april åkte jag till London där jag åkte till The Making of Harry Potter och smakade på Butterbeer.
 
I maj åt jag årets första jordgubbar och i juni var jag ofta uppe på Billingen och gick och avslutade oftast med en Twister.
 
Julis bild är från en förfest hemma hos Johnny och i augusti är det utsikt från Billingebacken.
 
September bjöd på strålande höstväder vilket jag bäst njöt av i stallet. I oktober hamnade min tredje tatuering på plats.
 
Jag tjuvstartade julmyset redan i november och i december blev det strandhäng på Kap Verde.
 
Blir ni av någon anledning sugna på att följa mig på instagram heter jag mjuppi där.
 
 
Tillbakablickar | | 3 kommentarer |

frukost med juliga smaker

För någon vecka sedan testade jag att göra overnight oats, en kall gröt som förbereds kvällen innan och sen får stå i kylskåpet över natten. Denna variant var riktigt god och hade jag varit hemma över jul hade jag definitivt gjort denna gröt till varenda frukost. Istället får det bli frukost till dagarna här runt nyår istället.
 
Till 6 portioner behöver du:
 
6 dl mandelmjölk
3 dl havregryn
0,5 dl chiafrön
2 msk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
 
Blanda mandelmjölk, havregryn, chiafrön, jordnötssmör och vaniljsocker i en skål. Fördela smeten i glas och ställ i kylskåp i ungefär 12 timmar. Innan servering ringlar du flytande honung och smular några pepparkakor över gröten. Så, så gott!
 
 
Recept | | En kommentar |
Upp