recept: filmjölksbröd

Vi hade ett paket filmjölk över i kylen som varken jag eller David var särskilt sugen på att äta upp, istället bakade jag världens lättaste och godaste bröd på det. Filmjölksbröd går superfort att göra och kräver inte mycket arbete. Testa vetja!
 
Till en hel limpa behöver du:
3,5 dl rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
¾ dl socker
¾ sirap
1 tsk bikarbonat
1,5 dl russin
4 dl filmjölk
 
Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt sedan de blöta ingredienserna och blanda tills det bildat en kletig deg. Smörj och bröa en brödform och häll över degen i den. In i ugnen i ca 40 minuter, 200 grader. Limpan ska vara fuktig men inte kletig när den är klar. Börjar ytan bli bränd så lägg på folie.
 
 
Recept | | 2 kommentarer |

brunch på hotell billingen

Min och Davids sista gemensamma söndag i Skövde passade vi på att åka upp till hotell Billingen för att testa deras lyxbrunch.
 
För 175 kr per person var det bara att ta för sig av allt gott dom hade.
 
I dryckesväg fanns det äppelmust på flaska, färskpressad apelsinjuice, apelsiner så man kunde pressa själv, juice från koncentrat, smoothies, vatten, te och kaffe. Inget dåligt utbud alltså. Även i brödväg fanns det en hel del gott att välja bland.
 
Brunchen var uppdelad på olika bord, vid ett av borden var det fisk och skaldjur som stog i centrum. Det fanns olika inlagda sillsorter, kräftor, räkor, lax, strömming och ostron. Vågade dock inte testa ostronen, det ser så himla läskigt ut...
 
Vid den varma delen stog en kock och stekte ägg medan man kunde ta för sig av olika äggrätter, korv, revben och köttbullar. Äggröran med tryffelolja blev min favorit.
 
Vid ett bord fanns det massor med olika ostar och marmelader. Den gröna kiwimarmeladen fastnade jag för tillsammans med ost och kex. Så himla gott alltså.
 
Kan verkligen rekommendera denna brunch om ni har svängarna förbi Skövde en söndag. Allt är snyggt upplagt och det fylls på direkt när något tagit slut. Personalen är trevlig och går runt och ser till att alla är nöjda samtidigt som dom effektivt dukar av och plockar iordning.
 
Det enda minuset anser jag är att det inte finns någon förklaring till vad saker och ting innehåller, mycket ser man ju med ögat vad det är, men tex med marmeladerna fick jag jag chansa hej vilt och hoppas på att det inte skulle vara något jag inte gillade, och inte alltid kul att behöva fråga heller. Kan också tänka att det ur allergisynpunkt kan vara lite farligt? Men annars har jag inget att klaga på, har man dessutom turen att få ett bord vid fönstret så kan man sitta och titta ut på utsikten från berget.
Skövde | | 4 kommentarer |

precis just nu

Lista lånad från Amanda.
 
Precis just nu:
Sitter jag vid köksbordet i nya lägenheten och funderar på vad jag ska äta till frukost.
 
Precis just nu känner jag mig:
Lite trött och lite hungrig och mycket förväntansfull över första veckan som Göteborgsbo.
 
Precis just nu är jag glad över:
Att nästan alla flyttlådor är uppackade, att jag får högre lön på nya jobbet än jag trodde jag skulle få och att våren är på väg <3
 
Precis just nu är jag nervös över:
Att börja nya jobbet på måndag... Även om det verkar vara ett väldigt bra och trevligt ställe vet man ju aldrig hur kollegor och barn är förrän man faktiskt börjat där.
 
Precis just nu längtar jag efter:
Att träd och blommor ska slå ut, att det ska bli såpass varmt att man kan strunta i jackan och att det sista ska bli klart i lägenheten.
 
Precis just nu är jag sugen på:
Att sitta ute i vårvärmen och grilla för första gången i år. Alltså ååh, vad jag är sugen på grilldoft och värme.
 
Precis just nu:
Ska jag leta upp lite bilder som passar i inlägget, redigera dessa och sen publicera mitt inlägg.
 
Ha en bra tisdag allihop <3
Listor | | 3 kommentarer |
Upp