amandas planteringsexperiment del 1

Det är såhär va, jag har aldrig lyckats odla något i hela mitt liv, än mindre kunnat hålla en växt vid liv. Därför tyckte jag det skulle vara intressant att testa mig på det här med att sätta lite frön och se vad som händer, och så tänkte jag att det ju skulle vara kul om ni fick följa med och se hur det går också. Så detta får bli lite av en följetong så får vi se hur många delar det blir, det beror helt på hur länge jag lyckas hålla detta vid liv.
 
Så en dag för några veckor bestämde jag mig för att sätta dessa fröer och även göra iordning tre kryddburkar jag köpt på Ikea.
 
Jord hade vi redan hemma så jag satte ner lite frön i lite olika krukor, vattnade och satte på plastfilm över.
 
Sen fick de helt enkelt stå i fönstret och gotta till sig i solen.
 
Och efter någon vecka började det allt gro! Här har vi ärtorna.
 
Här har vi morötterna till vänster (som jag insåg att det var alldeles för många av...får se om jag orkar plantera om eller om jag helt enkelt bara drar upp några stycken) och blåklinten till höger.
 
Och slutligen har vi kryddorna här. Timjanen har bara tittat fram lite smått, koriandern växer för fulla muggar och oreganon vill inte alls just nu.
 
Detta var del 1 det, nu får det ta och växa i några veckor så återkommer jag med hur det ser ut då. Har ni tips på tipsa på.
DIY | |
#1 - - Daniella 🌙:

åhhh vad roligt! jag har planterat lite med, gjorde en kategori om det på bloggen men nästa år vill jag plantera stort!

Svar: Ja, är ju så kul när man faktiskt får något att växa :)
Amanda Martinsson

Upp