efod - vecka 8

Tänkte prova på ett koncept jag sett hos Lovisa (himla bra blogg för övrigt!), nämligen Ett foto om dagen. Istället för det välkända ett foto i timmen har jag tagit ett foto om dagen under en vecka. På så sätt får ni en liten överblick av vad jag har gjort veckan som gått. Lite kul tycker jag, så låt oss köra igång.
 
Måndagen bestog av jobb och sen en tur till stallet. Hilmis gjorde sig som vanligt strålande på bild.
 
I tisdags hade jag semester och hade egentligen tänkt dokumentera hela min dag, men det blev inte så många fler bilder än den här selfien i toaspegeln hemma. Jag hann i alla fall med att lämna in bilen på verkstad och sen ta tåget ner till Göteborg där jag skulle iväg på arbetsintervju. Nervöst så jag vet inte vad... Sen var det bara ta tåget hem igen för middag hemma med David.
 
Onsdagen bestog i princip bara av jobb. Hade stängning så började inte förrän vid 10. Passade på att stiga av bussen några stationer därifrån och gå en bit i det fantastiska vädret vi hade. Efter stängningen var det även APT så jag var inte hemma förrän vid åtta på kvällen.
 
Torsdagen var en väldigt bra dag. Hade först en mysig dag på jobbet med min söta tvååringar, fick det roliga beskedet att jag fick jobbet i Göteborg, slutade redan klockan två och kunde åka ut till stallet och rida ut på en väldigt glad och taggad Hilma i det fantastiska vädret. Fanns nog inget att klaga på den dagen alltså.
 
I fredags var det först jobb (som vanligt), sen hann jag med en snabbis till affär'n innan det var dags för after work med mina goa kollegor. Sällskapet som vi var på är en vinbar och dom har såhär snygga pallar som ser ut som stora vinkorkar.
 
I lördags drog jag på mig ovven för en heldag i Boulogner. Det var nämligen dags för Skösex årliga inspark. Jag hade en superrolig dag och kväll som slutade med att jag och några kompisar satt och skrålade med i 90-talslåtar innan det var hög tid att gå hem.
 
Söndagar är oftast dagen på veckan då vi försöker komma iordning och förbereda inför nästa vecka. Efter en bakislunch på Max tillsammans med Michaela så har vi tvättat, städat lite, gjort en veckomatsedel och handlat. Roligare en så blev det inte denna söndag.
Allmänt, Bilder | | En kommentar |

vad jag har ätit i veckan #16

Då kör vi igång veckans matsedel....
 
Först ut har vi förra söndagen. Då åt vi en krämig pastarätt med makaroner och quornfiléer. Koka makaronerna, häll av vattnet och klicka i en halv burk med Milda vitlök och örter. Stek quornfiléerna och klicka sen i resten av Mildan och pressa ner ett par vitlöksklyftor.
 
I måndags gjorde jag potatisplättar med parmesan och timjan, följde receptet i Mera Vego (köp den billigt nu på bokrean, tips tips!). Åt det tillsammans med broccoli och svarta vinbärsgelé.
 
På tisdagen vart det superskoj att laga mat eftersom receptet innehöll en hel del olika moment, men det var fortfarande väldigt lätt och snabbt att göra. Ställ in laxfiléer i ugnen, 200 grader i 15-20 minuter. Pickla en strut rädisor, och det gör du genom att koka upp en blandning på 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 dl socker och 1,5 dl vatten. Skiva eller klyfta under tiden rädisorna och lägg i en burk. När blandingen kokat upp häller du det över rädisorna och låter det sen svalna.
 
Sen ställer du dig och skivar en låda champinjoner, stek dessa i massa smör tills all vätska har dragits ut. Häll då på 1 dl grädde/havregrädde och låt det småputtra ihop i ca 10 minuter. Sedan strör du över en valfri mängs Västerbottenost och smakar av med salt och peppar. När du gjort detta så tinar eller kokar du valfria bönor, jag tog sojabönor och haricot verts. Smält lite smör i en kastrull och häll sen i bönorna och låt de värmas upp i smöret. Salta, peppra och servera med allt det andra. Alltså såååå himla gott.
 
I onsdags kom jag hem sent från jobbet så ville laga något snabbt. Det blev äggröra med lite västerbottenost i som jag åt i tortillabröd med smulad fetaost, skivad avokado och körsbärstomater.
 
I torsdags lagade vi till en quinoasallad med quinoa, babyspenat, fetaost, gurka, rödlök och picklade rädisor från tidigare i veckan. Åt salladen invirad i ett tortillabröd tillsammans med lite pesto. Gott, gott, gott!
 
I fredags bjöd mina fina kollegor mig på After Work. Vi var på Sällskapet här i stan där det för kvällen fanns en asiatisk buffé. Massa god mat, god dricka och goa kollegor. En riktig toppenkväll!
 
Vill be om ursäkt för en extremt dålig bild... I lördags var jag på sittning och vi blev serverade mexikansk buffé från Järnspisen. Efter ett ganska stort alkoholintag var denna mat rena drömmen, haha.
 
Hur har eran matvecka sett ut?
 
 
Recept, Ätbart | | 2 kommentarer |

restaurang somm

För ett tag sedan var jag och David ute och åt. Valet föll på Somm, en restaurang som ligger på en sidogata till Avenyn.
 
Menyn var inte särskilt lång, tror de hade tre förrätter, tre varmrätter och tre desserter att välja mellan. De hade även en avsmakningsmeny på antingen tre, fem eller sju rätter. Beskrivningen av rätterna var sparsam, istället stog det vad de innehöll och resten fick man fråga om.
 
Jag och David beställde varsin varmrätt men först fick vi in några olika appetizers, helt utan extra kostnad. Här ovan har vi renkött med någon slags puré och någon slags chips, minns tyvärr inte vad för jag blev så fokuserad på det vita på stenen som är maräng med kycklinglevermousse. Kunde inte släppa hur knäppt det lät. Båda var dock väldigt goda.
 
Härnäst kom det in en gurk- och sellerisallad med lite kokt krabba. Det var toppat med räkskum och selleripulver. Detta föll mig inte riktigt i smaken, lite för mycket sellerismak för att jag skulle tycka om det.
 
Sen trodde vi ändå att vi skulle få vår beställda mat, men då kom dom in med dillknäckebröd, minilimpor och vispat smör. Så gott var det och plus för kreativ uppläggning.
 
Efter brödet kom då vår huvudrätt som var pärlhöna med kål och tryffel (menyns förklaring). På riktigt så var det pärlhönebröst på en bädd av confiterad pärlhöna och savoykål. Det var toppat med rostad grönkål och serverades med tryffelmajonäs. Skrev det i mitt matinlägg för den veckan men herreguuud vad gott det var. Vi i princip slickade faten när maten tog slut på tallriken.
 
Som efterrätt beställde vi in ostbricka. Då fick vi fyra olika sorters ostar, dillknäcke och en fikon- och kumminkompott. Som att det inte var nog fick vi även varsin minibrownie med havtornstopping och något kanderat strött över. Var så himla mätt och nöjd efter denna middag.
 
Somm ligger i en källarlokal och det är litet och mysigt. Personalen var trevlig och väldigt kunnig, både om maten och om alla viner de har. Jag kan inte mycket om just vin men jag fick tre olika vita viner serverade till mig under kvällen, dessa var utplockade utefter vad som skulle passa till maten. Trots allt detta var inte priserna hutlösa utan det var absolut överkomligt. Jag var helnöjd och kommer definitivt att äta här fler gånger.
Göteborg, Ätbart | | 3 kommentarer |
Upp