en promenad på berget

Nu är det dags att hoppa tillbaka till förra fredagen. Då var det nämligen kanonväder och jag fick med mig Michaela upp på Billingen för en promenad, massa prat och lite fotande.
 
Helt fantastiskt väder som sagt. Otroligt att man kan njuta av nästan 15 grader och sol i slutet av oktober. Jag klagar inte!
 
Sveriges natur alltså <3
 
När vi gått lite mer än halva vägen stannade vi och tog lite porträtt i motljuset. Mmm...motljus.
 
Sen kom vi fram till sjön så då var det tvunget att tas lite bilder där också. Ni ser ju hur drömmigt höstigt allt är.
 
När solen började gå ner hade vi nästan hunnit runt våra fem kilometer, så vi stannade återigen med kamerorna i högst hugg och knäppte av ett par bilder. Sen började det bli kallt och mörkt så då tog vi bilen och åkte hem igen. Livskvalité på högsta nivå.
Allmänt, Bilder | | Kommentera |

friday finds #2

 
Yeeey, det är fredag igen! Så här kommer lite peppiga och underhållande länkar och bilder jag vill dela med mig av.
 
Här kan ni hitta en DIY för hur ni kan klä ut er till en gullig glass på Halloween (eller någon helt annan gång). Någon gång ska jag försöka mig på den här.
 
Dessa Totoro-pankakor är bland det sötaste jag har sett i matväg. Här hittar ni länken till dom.
 
På dåligt humör? Här får ni sex tips på hur du snabbt kan bli lite gladare.
 
Avslutar med dessa sötnosar som ännu lite Halloween-pepp. Hoppas ni får en toppenfredag!
Friday finds | | Kommentera |

ugnsrostade grönsaker med harissa och stekt halloumi

Lagade en supergod vegetarisk rätt för ett par veckor sedan. Superlätt att göra var den dessutom så jag tycker absolut att ni ska testa.
 
Till fyra portioner behöver du:
Några morötter
2 sötpotatisar
125 g salladslök
2 pkt halloumi
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba sötpotatis och morötter och dela sen i minder delar och lägg i en ugnsform. Pensla över olja och strö över salt. In i ugnen i 15 minuter. Skär under tiden salladslöken längs mitten och lägg ovanpå det andra. In i ugnen igen i ca 10 minuter eller tills potatisen är klar. Stek under tiden den skivade halloumin och blanda till harissan. Till harissan behöver du:
 
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
0,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
 
Blanda ihop alla ingredienser och servera till grönsakerna och osten. Jag åt det tillsammans med en sås (sås är viktigt till allt) beståendes av matyoughurt, pressad vitlök, salt, peppar och citron. Ät och var glad!
Recept, Ätbart | | Kommentera |
Upp