friday finds #9

Nu var det längesen jag hade en friday finds så tänkte det var dags för det nu. Här kommer det lite gott och blandat i länkväg.
 
 
 
Är ni, som jag, uppväxta på 90-talet kommer denna lista med reklafilmer från förr göra er alldeles lagom nostalgiska.
 
Helt underbara bilder på en hundnos tillsammans med lite annat. Smälter verkligen av prick varenda bild i denna serie. Här hittar ni resten av fotona.
 
In och titta här för ett lite roligt mindfuck.
 
Jag vill också ha ett rådjur som kommer och hälsar på varje dag!
Friday finds | | En kommentar |

presentation av nellie

Minns inte om jag skrivit det på bloggen än, men jag har äntligen hittat en medryttarhäst här i Göteborg, thank god säger jag bara. Med tanke på att ni säkert kommer få se en hel del av henne så tänkte jag att det skulle passa bra med en liten presentation.
 
Detta är då Nellie, ett haflingersto på 11 år. Och för er läsare som inte kan något om hästar så betyder sto tjejhäst och haflinger är en hästras ni kan läser mer om här ifall ni är intresserade.
 
Nellie är en stor d-ponny (runt 146 cm i mankhöjd) med stor mage och lurvig man. Precis som med de flesta ponnyer så går vägen till hennes hjärta via magen och äter allt om är ätbart så fort hon får chansen. Ridmässigt är hon superfin i skritten och traven, gör man rätt så gör hon rätt. I galoppen orkar hon inte riktigt än, rent konditionsmässigt, vill man galoppera mer än ett varv så får man driva för kung och fosterland. Men att ha något att arbeta med är bara roligt.
 
Så mycket mer har jag nog inte att säga om denna lilla donna än. Är dock otroligt peppad på att lära känna henne och uppleva massa kul.
Hästar | | En kommentar |

monthly makers april

Så var det dags för mig att visa vad jag gjort till månadens tema av monthly makers. I april var temat vår och på det temat går det ju att göra en hel del tolkningar. Jag kände dock direkt ett jag ville göra något med blommor/växter/plantering etc. Det hela slutade med små krasseskålar som fick ansikten.
 
Till denna extremt lätta diy behöver du:
- Valfri mängd med små porslinsskålar / -muggar
- En porslinspenna
- Krassefrön
- Bomull
 
Börja med att måla dina små muggar så som du vill ha dom. Sen följer du instruktionerna på pennan om hur du härdar (<-- heter det så?) färgen, mina skulle först torka i några timmar och sen stå i ugnen i några timmar. Men som sagt, läs på just din pennas instruktioner.
 
När då färgen blivit vattenfast så fyller du på med bomull och blöter ner med massa vatten. Strö över lite krassefrön och ställ på ett fönsterbräde som inte har allt för mycket sol. Sen är det bara att vänta...
 
...tills krassen växt klart. Håll bomullen fuktig så krassen inte torkar ut.
DIY, Monthly Makers | diy, monthly makers, vår | | 8 kommentarer |
Upp