vad jag har ätit i veckan #17

Så var det söndag och det är dags att göra en tillbakablick på vad jag har ätit under veckan.
 
Söndag: Kikärtsgryta med kokosmjölk och krossade tomater, receptet finns i Mera Vego. Så himla, himla gott!
 
Måndag: Potatispaj med cheddarost och gravad lax vid sidan av. Gör en pajdeg på 3 dl mjöl, 3 msk vatten, 100 g smör och lite salt. Knåda ihop och tryck ut i en pajform. Nagga botten och sätt in i ugnen i ca 10 minuter, 225 grader.
 
Skala och skiva 300 g potatis och stek i smör tills den blivit gyllenbrun. Vispa ihop en äggstanning på 3 ägg, 2,5 dl mjölk, 150 g riven cheddar, salt och peppar. Blanda sen ner en liten påse babyspenat. Ta ut pajformen ur ugnen, sprid ut potatisen och häll över äggstanningen. In i ugnen igen till stanningen inte är rinning längre. Vi åt det tillsammans med några skivor gravad lax.
 
Tisdag: Sjukt god grillad smörgås. Receptet på denna får ni senare i veckan.
 
Onsdag: Gratäng med oumph och grönsaker. Tina några skivor oumph och stek i lite olja. Krydda efter egen smak. Lägg i en ugnsform. Skär en liten zucchini i mindre bitar, skiva en morot och hacka en gul lök. Fräs grönsakerna i lite smör eller olja och tillsätt även en liten burk med champinjoner.
 
När grönsakerna mjuknat tillsätter du 0,5 msk tomatpuré, 1 dl vatten, 1 msk grönsaksfond och 1,5 dl grädde. Låt sen såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar. Häll grönsakssåsen över oumph:en. Riv godtycklig mängd med parmesan och strö över gratängen. In i ugnen i 200 grader till osten har smält och fått lite färg.
 
Torsdag: Krämig bönröra med qournnuggets. Häll av och spola två tetror med bönmix. Skala och dela 3 avokados i mindre bitar. Riv 2 stora morötter. Blanda ihop allt tillsammans med 1-2 dl creme fraiche, lite äppelcidervinäger, salt och peppar. Servera tillsammans med stekta quornnuggets.
 
Fredag: Vesuvio med kebabsås. Ibland är det skönt att bara kunna ringa en pizzeria och beställa mat istället för att ställa sig vid spisen och laga något.
 
Lördag: Tacopaj med sojafärs. Gör en pajdeg på 3 dl mjöl, 100 g smör, 3 msk vatten och salt. Tryck ut i en pajform, nagga botten och ställ in i ugnen i 10 minuter, 225 grader. Hacka en gul lök och stek tillsammans med 300 g sojafärs. När det börjar bli klart blandar du i en påse tacokrydda och lite vatten och låter det koka in. Krydda ytterligare med lite chili och lite limejuice. Häll över i pajskalet, bred över 4 dl creme fraiche och strö till sist över 150 g lagrad ost. In i ugnen i ca 20 minuter.
 
Vad har ni ätit i veckan?
Recept, Ätbart | |
#1 - - a n n i k a:

Mums!

Svar: Ohja ^^
Amanda Martinsson

Upp