rice crispies pavlova med hemmagjord vaniljkräm

Just nu vill jag bara ha vår och sommar, så jag tänker därför bjuda på ett riktigt somrigt recept. Krispig marängbotten, krämig vanilj, grädde och jordgubbar. Perfekta kombon!
 
Till 4 stycken krävs:
 
Marängbottnarna
2 äggvitor [spara gulorna!]
1 dl strösocker
2 dl rice crispies
 
Vispa äggvitorna och sockret till ett vitt hårt skum. Det ska gå att vända på smeten utan att det rinner ur bunken. Vänd ner flingorna i smeten och klicka sen ut fyra runda kakor på en bakplåtspappersförsedd plåt. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
 
Vaniljkrämen
2 äggulor
0,5 dl strösocker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker
 
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills den tjocknar. Låt sen krämen stå och svalna i kylen.
 
Garnering
Vispad grädde
Färska jordgubbar eller andra bär
 
Förbered bakelserna 1 timme innan servering så hinner marängen stå till sig och bli sådär seg och härliga. Bred först vaniljkräm på marängbottnarna. Klicka på önskad mängd grädde och garnera med bär. NJUT!
Recept | |
#1 - - Julia Müller-Sandvik:

Så otroligt vackra!! :-D och smarriga kan jag tro.

Sv: ja, fy, nu är jag så himla less!!

Svar: Dom är suuupergoda! :)
Amanda Martinsson

Upp