restaurang somm

För ett tag sedan var jag och David ute och åt. Valet föll på Somm, en restaurang som ligger på en sidogata till Avenyn.
 
Menyn var inte särskilt lång, tror de hade tre förrätter, tre varmrätter och tre desserter att välja mellan. De hade även en avsmakningsmeny på antingen tre, fem eller sju rätter. Beskrivningen av rätterna var sparsam, istället stog det vad de innehöll och resten fick man fråga om.
 
Jag och David beställde varsin varmrätt men först fick vi in några olika appetizers, helt utan extra kostnad. Här ovan har vi renkött med någon slags puré och någon slags chips, minns tyvärr inte vad för jag blev så fokuserad på det vita på stenen som är maräng med kycklinglevermousse. Kunde inte släppa hur knäppt det lät. Båda var dock väldigt goda.
 
Härnäst kom det in en gurk- och sellerisallad med lite kokt krabba. Det var toppat med räkskum och selleripulver. Detta föll mig inte riktigt i smaken, lite för mycket sellerismak för att jag skulle tycka om det.
 
Sen trodde vi ändå att vi skulle få vår beställda mat, men då kom dom in med dillknäckebröd, minilimpor och vispat smör. Så gott var det och plus för kreativ uppläggning.
 
Efter brödet kom då vår huvudrätt som var pärlhöna med kål och tryffel (menyns förklaring). På riktigt så var det pärlhönebröst på en bädd av confiterad pärlhöna och savoykål. Det var toppat med rostad grönkål och serverades med tryffelmajonäs. Skrev det i mitt matinlägg för den veckan men herreguuud vad gott det var. Vi i princip slickade faten när maten tog slut på tallriken.
 
Som efterrätt beställde vi in ostbricka. Då fick vi fyra olika sorters ostar, dillknäcke och en fikon- och kumminkompott. Som att det inte var nog fick vi även varsin minibrownie med havtornstopping och något kanderat strött över. Var så himla mätt och nöjd efter denna middag.
 
Somm ligger i en källarlokal och det är litet och mysigt. Personalen var trevlig och väldigt kunnig, både om maten och om alla viner de har. Jag kan inte mycket om just vin men jag fick tre olika vita viner serverade till mig under kvällen, dessa var utplockade utefter vad som skulle passa till maten. Trots allt detta var inte priserna hutlösa utan det var absolut överkomligt. Jag var helnöjd och kommer definitivt att äta här fler gånger.
Göteborg, Ätbart | |
#1 - - A M:

Vilket fint upplägg av maten, ser gott ut!

Svar: Det var verkligen supergott!
Amanda Martinsson

#2 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Mums!

Svar: Verkligen ^^
Amanda Martinsson

#3 - - lillafiffilur.se:

Älskar ljuset i dina bilder, allt ser så mysigt ut! :)

Svar: Åh, tack ^^ allt var supergott! :)
Amanda Martinsson

Upp