cookie dough pots

För ett tag sedan gjorde jag dessa godingar till efterrätt. Tänk er smält kakdeg så förstår ni ungefär vad det smakar. Så himla, himla gott var det iallefall. Jag har lånat receptet från Alicia (för övrigt en av mina absoluta favorit-matbloggare).
 
Till fyra portioner behöver du:
 
2 dl vetemjöl 
0,5 tsk bakpulver 
1 nypa salt
100 g smör 
1,5 dl farinsocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 ägg 
200 g hackad choklad
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader så den hinner bli varm. Vispa samman smör och farinsocker i en bunke men hjälp av en elvisp, det är lite knöligt till en början men blir ganska snart ihopvispat. Häll sen ner vaniljsocker och ägg, vispa därefter i ytterligare någon minut.
 
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och sikta sen ner mjölblandningen i ihopvispet. Vispa tills det bildas en kakdeg. Hacka chokladen i lite större bitar och vänd ner i degen. Fördela degen i fyra små ugnssäkra portionsformar. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter.
 
Ät och njut!
Recept, Ätbart | |
#1 - - Maja:

Oh, mums! Låter farligt gott det där!

Svar: Det var det också ^^
Amanda Martinsson

Upp