vad jag har ätit i veckan #22

Hjälp vad denna veckan har gått fort! Gjorde min första vecka på nytt jobb och sen har Michaela och Louise varit här och hälsat på hela helgen, så himla kul. Iallefall så har tiden bara flugit iväg... Mat hanns det dock med att laga så låt oss ta en titt på vad jag lagat och ätit.
 
Förra söndagen lagade vi thaikryddade qournbitar med äppelraita, stekt kålrabbi och naan. Såååå gott! Receptet hittar ni här, men bytte kalkonen mot quornbitar istället.
 
I måndags gjorde vi en så himla god taco med svarta bönor och sötpotatispommes.
 
Pommesen gjorde vi ugnen. Skala sötpotatis och skär i lagom stora stavar. Gnid in i olja och sprid ut på en plåt. In i ugnen i 40 minuter, 225 grader. Bönorna häller du av (2 pkt till 4 port) och steker sen tillsammans med pressad vitlök lite snabbt. Tillsätt sen ca 0,5 dl vatten, saften från en lime, 0,5 tsk spiskummin, 0,5 tsk koriander, 0,5 tsk paprikapulver, salt och peppar och låt det sjuda några minuter. Ät i tortillabröd med riven ost, valfria grönsaker, pommesen, lite youghurt och hemmagjord guacemole. Sååååååå gott, trust me!
 
På tisdagen slängde vi ihop en gurksallad med gurka, spenat, riven morot, paprika, äpple och jordnötter. Åt det tillsammans med en dressing på youghurt, vitlök, vitvinsvinäger, salt och peppar.
 
Och vitlöksbaguetter! Perfekta tillbehöret till sallad ju.
 
Onsdag = quizkväll. Återigen befann vi oss på GG-bar och den här gången testade jag deras långkokta ribs med sötpotatispommes. Herreminje vad mört och gott köttet var. Den goda maten vägde upp lite för att vi var ETT jäkla poäng ifrån tiebreak med ettan och tvåan.
 
På torsdagkväll lagade vi till quornfiléer i en grekisk sås. Denna gjordes på youghurt som man rörde ut lite mjöl i, soja, pressad vitlök, en buljongtärning och oregano. På slutet tillsätter du oliver och fetaost också. Mycket gott.
 
Under fredagen kom Louise och Michaela hit så vi vandrade runt på Hemköp i hopp om att komma på något att äta. Det hela slutade med klyftpotatis, stekt fläskfilé, sallad och kalla såser.
 
På lördagen passade vi på att äta ute och valet föll till slut på Ramen-Ya vid Linnéplatsen. Ett ställe som specialiserat sig på just Ramen. Åt en Hakata Ramen och eggfried tofu vid sidan av. Båda var helt fantastiskt goda. Ååh, vad jag tänker äta Ramen när vi åker till Tokyo!
 
Har ni ätit något gott i veckan?
Recept, Ätbart | |
#1 - - Daniella 🌙:

Åhhhhh vill typ sno din veckomeny rakt av. Och har aldrig sett det ramen-stället innan?? Så spännande!!

Svar: Var en riktigt bra matvecka ^^ tror den är hyfsat nyöppnad. Ligger typ på hörnet vid Linnéplatsen, supergott så kan verkligen rekommendera :)
Amanda Martinsson

#2 - - Sandra:

Men sluuuta så gott! Åh, allt såg perfekt ut!

Svar: Ja, blev mycket gott förra veckan ^^
Amanda Martinsson

#3 - - ajlimullersandvik.blogg.se:

Det ser verkligen underbart ut, och vad spännande att vara på en ny arbetsplats :D :D

sv: Pubquiz låter roligt :D

Svar: Ja, det är riktigt spännande :)
Amanda Martinsson

#4 - - Pernilla:

Jag har hört väldigt mycket positivt om Ramen-Ya, kanske ska ta mig dit och testa det stället någon gång inom en snar framtid :)
Hoppas det har gått bra för dig på nya jobbet!

Svar: Gör det! Supergott verkligen :)
Amanda Martinsson

#5 - - lovisa:

alltså märks kanske att jag är lite hungrig när jag skriver denna kommentaren men...
1. RAMEN. love it.
2. gurksalladen ser amaze(!) ut. smart idé också.
3. håller helt med om vitlöksbröd. kör alltid det som kombo till soppa!

:D

Svar: Haha, var en bra matvecka ^^ Var första gången jag åt riktig ramen (tror inte man får räkna instant ramen riktigt :P), så sjuuukt gott ju! :)
Amanda Martinsson

Upp