recept: smördegsrullar med bär och kondenserad mjölk

I söndags passade jag på att bjussa på succéfika här hemma. Tänkte därför dela med mig av receptet som förrutom det att det var väldigt gott dessutom var väldigt lätt att göra.
 
Till rullarna behöver du:
1 pkt frysta smördegsplattor
1 burk kondenserad mjölk
2 dl frysta bär
0,5 dl socker
2 msk maizena
1 msk vaniljsocker
 
Häll upp den kondenserade mjölken i en kastrull och låt sjuda i 15-20 minuter under konstant omrörning. Tänk på att röra i botten på kastrullen så att det inte bränns vid. När den börjar bli lite tjockare och får en ljusbrun ton är den klar. Häll upp i en skål och ställ in i kylskåpet tills den svalnat.
 
Ta fram smördegsplattorna en stund innan servering. Blanda bären med socker och maizena. Låt de tina upp medan du gör vaniljyoghurten.
 
Till den behöver du:
2 dl naturell yoghurt
150 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
 
Smält chokladen och blanda ihop med yoghurten och vaniljsockret.
 
När allt detta är klart kan du sätta ugnen på 225 grader. Ta fram den kondenserade mjölken som nu bör ha stelnat till kolakonsistens. Lägg fram smördegsplattorna. Ta sen en sked kondenserad mjölk och rulla ihop till en korv. Lägg denna i ena änden av smördegsplattan. Häll över en sked bär vid kolakorven och rulla sedan ihop. Nyp även ihop ändarna. Gör likadant med resten av plattorna. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. När de är klara så ringla lite honung över, strö på lite florsocker och ät sedan tillsammans med chokladyoghurten. Bon appetit!
Recept | |
#1 - - Sandra:

Men nääÄ så gott det låter!

Svar: Det var det ^^
Amanda Martinsson

Upp