recept: glutenfri spetskålspaj med kikärtor

Utlovade ju receptet på den glutenfria kålpajen jag lagade förra veckan, och här kommer det.
 
Till pajdegen behöver du:
3 dl majsmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 ägg
1 msk fiberhusk
40 g smör
1 tsk salt
 
Smält smöret, alt. använd flytande smör/margarin då behöver du inte smälta det. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Nagga bottnen och förgrädda sen i ugnen 10-12 minuter på 175 grader.
 

Till pajfyllningen behöver du:
ca 250 g spetskål (eller annan kål, ta den du tycker mest om)
1 tetra kikärtor
1 gul lök
1 påse riven lagrad ost
1 jalapeño
1 stor vitlöksklyfta
0,5 tsk paprikakrydda
1 msk oregano
2 krm ingefära
2 krm gurkmeja
2 ägg
2 dl turkisk youghurt
 
Strimla kålen och hacka löken. Stek tillsammans i smör tills det fått fin färg. Häll över i en bunka och blanda ner kikärtor, pressad vitlök, riven ost och kryddorna. Blanda ihop ordentligt. Vispa sen ihop äggen med youghurten och blanda ner i kålröran. Häll över allt i pajskalet och strö över skivad jalapeño. In i ugnen i ca 30 minuter, 200 grader.
Recept | |
#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh vad det där såg gott ut! :)

Svar: Det var jättegott :)
Amanda Martinsson

Upp