vad jag har ätit i veckan #25

Slutet av veckan=matsedel.
 
Förra söndagen åt vi bönburgare med cashewnötter i. Det serverades med klyftpotatis och lite sås. Receptet finns (surprise, surprise) i mera vego. 
 
På måndagen lagade vi till en pastagratäng med quorn och lite annat. Koka pastan och häll av. Stek quornbitar tillsammans med hackad lök och vitlök. Släng i ett par nävar skivade champinjoner och krydda med diverse kryddor du tycker om. Häll på en burk slät tomatsås och 2 dl creme fraiche. Låt det koka ihop och blanda sen ned pastan. Häll över allt i en form och strö över riven ost. In i ugnen tills osten smält och fått fin färg 
 
I tisdags lagade vi till en thaigryta med halloumi och grönsaker. Stek skivad halloumi med hackad lök, vitlök och delad paprika. Tillsätt två matskedar röd currypasta och rör om. Häll i en burk kokosmjölk och låt det koka ihop. Servera med ris du blandar med kokta ärtor och koriander. 
 
På onsdagen var vi som vanligt på quiz på gg (trea och utanför pris igen...). Åt en kycklingburgare med rispappersrullar. 
 
I torsdags lagade vi en grekisk gryta. 
 
Stek sojafärs med en gul lök. Häll på en förpackning pastasås med oliver och 1 dl mjölk. Krydda med oregano, basilika och en buljongtärning. Låt koka ihop och strö över smulad fetaost. Servera med pasta. 
 
Fredagen var vi trötta och beställde hem thaimat från haket här bredvid. Pad thai och en starkare nudelrätt fick det bli.
 
Igår åkte jag upp till Skövde för att fira valborg. Jag, Michaela och Louise lagade till en pastasallad med quorn, fetaost och grönsaker.
Recept, Ätbart | |
Upp