recept: pasta med mascarpone och varmrökt lax

Då var det receptdags! Lagade en himla god och lättlagad middag i söndags och tänkte ni skulle få ta del av receptet.
 
Ni ser ju hur gott det ser ut. Varmrökt lax kan vara det godaste jag vet i fiskväg och pasta med krämig sås är svårt att inte gilla.
 
Det här behöver du till två stora eller tre lite mindre portioner
1 förp. färsk pasta
250 g varmrökt lax
150 g mascarpone
250 g körsbärstomater
1,5 dl riven parmesan
Rivet skal från 1 citron
Salt och peppar
 

Börja med dela tomaterna på mitten och ha ur det slabbiga i mitten (ja, alltså kärnorna). Stek i någon matsked rapsolja så att de får snygg färg, salta och peppra och ställ sen åt sidan så de får svalna lite. Sätt på pastavatten och koka pastan efter anvisningarna på paketet.
 
Medan du väntar på att pastan ska bli klar blandar du ihop såsen. Rör helt enkelt ihop mascarpone med riven parmesan, salt, peppar och citronskal.
 
Eller om du är lat/inte har citron hemma häller du i två teskedar citronarom. Blir godare med vanlig citron men ibland orkar man bara inte, då är denna tipset från mig. Finns bland bakgrejerna.
 
Ta bort skinnet från laxen och dela i mindre bitar.
 
Till sist blandar du bara ihop den avrunna pastan med mascarponen och toppar sen med tomater och pasta. Ät och njut!
Recept | |
#1 - - lovisa:

såsen verkar DRÖMSK. mmm! tänker mig att spenat och svamp lär funka svinbra om man är sugen på vegotänket. blev för övrigt nyfiken på den där citronaromen, aldrig sett. kör alltid citronsaft. tycker du denna är bättre? nyfiken på skillnaden! arom känns ju överlag mer.... syntetiskt?

Svar: Spenat och svamp funkar säkert perfa! :) citronaromen ska vara mer lik citronzest än själva juicen, men ja blir ju mer syntetiskt än the real deal så att säga :) funkar när man är för lat för att riva skal, haha
Amanda Martinsson

Upp