monthly makers februari

Då var det dags för februaris omgång med Monthly Makers. Denna månaden var temat trä, ett tema jag hade massor med idéer för men också lite ångest. Jag var nämligen helt värdelös på träslöjd under min skolgång, alltså verkligen helt värdelös (tror enda anledningen till att jag fick godkänt var för att jag var med på alla lektioner och faktiskt försökte...sen att det tog mig nästan en hel termin att få ihop en fjuttig liten pall är en annan femma).
 
Försökte dock lägga träslöjdstankarna åt sidan och gav mig på att få ihop en liten nyckelhängare av en gammal träram. Till detta behöver du:
En träram av valfri storlek och färg (min var loppisfyndad för en femma)
Krokar
Väggfästen
 
Ej med i bild:
Spik, hammare, färg och något att göra hål i träet med så att det går att skruva i krokarna (kommer verkligen inte på namnet för verktyget men en vass spets man slår ner i träet liksom)
 
Måla ramen i den färg du vill (jag valde vitt). När den har torkat kan du börja göra små hål där du vill ha krokarna, och sen är det bara skruva i dem för hand. Jag skruvade inte i dom hela vägen för då skulle de gått igenom ovankanten på ramen (insåg det misstaget när jag satt och mätte vart jag ville ha krokarna...).
 
Spika sen fast väggfästena och försök få dem någorlunda raka (det steget misslyckades jag med, fick spika om två gånger tror jag...som sagt är trähantering inte min starka sida).
 
Sen är det bara att sätta upp den på väggen...
 
...och hänga upp dina nycklar. Alltså oooorkar inte att jag inte fattade att ramen skulle vara för liten för nycklarna. Insåg det verkligen inte förrän jag tog fram nycklarna och skulle fota den här bilden. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta, haha! Men lite charmig tycker jag ändå att den blev så den får nog sitta uppe ett tag i alla fall så får jag se om jag orkar göra en större sen någon gång.
DIY, Monthly Makers | |
#1 - - sandra:

Haha det där med att ramen blev för liten känns verkligen som en grej som hade varit typiskt mig att missa. Hur som helst så tycker jag att det är en otroligt smart idé och att den blev superfin som färdig även om nycklarna hänger utanför :)

Svar: Tänkte aldrig ens tanken medan jag satt med det, haha. Så himla typiskt! Men tack ändå ^^
Amanda Martinsson

#2 - - Anna María:

Så smart och bra att du la dina träslöjdsångesttankar åt sidan. Superbra ju!

Svar: Gav det ett försök iallafall, sen gick det ju lite som det gick, haha ^^ men tänker absolut försöka snickra ihop något snart igen :)
Amanda Martinsson

#3 - - Aletheiali:

Ah, smart!
jag tycker faktiskt det va en frän effekt att de hänger utanför, nåt jag inte ens tänkte på först om du inte påpekat det. ;)

Svar: Åh, vad bra ^^ kanske ska behålla den som den är ändå :)
Amanda Martinsson

#4 - - Ruth | HungryHeart.se:

Grymt bra gjort att du övervann slöjdspöket! High five på den! Jag tycker att din nyckelhylla blev superfin och att nycklarna hänger lite utanför gör det faktiskt bara lättare att få tag i dem när man har bråttom och skall iväg. Ibland måste man ju tänkte lite utanför ramarna (hö hö) också ;-)

Svar: Haha, ja det är ju sant :) tack ^^
Amanda Martinsson

#5 - - Mikaela:

Det blev ju riktigt fint, tycker absolut inte det gör någonting att nycklarna hänger lite utanför ;) Tänkte inte på det förrän du sa det, haha :)

Svar: Vad skönt att höra ^^ har börjat vänja mig vid just det hemma nu så den får nog vara kvar på väggen ett tag till :)
Amanda Martinsson

#6 - - Alicia:

Men hahahaha åh detta inlägg <3 Känner igen mig SÅ VÄL i träslöjdshopplösheten. Jag vill så mycket och så gärna, jag försöker så länge och det slutar alltid med att jag skär mig i tummen och får skrapsår på knogarna. Trä är INTE mitt material, men jag kan inte sluta drömma om snidade kåsor och snickrade möbler. Fan, detta öde!
Vidare känner jag väldigt, väldigt väl igen mig i det där maniska skaparflowet där en inte hinner göra förberedelser (som att mäta skruvlängd, storlek på nyckelknipporna och se till att allt hänger någorlunda rakt). Men alltså jag älskar detta bidrag! Just därför att det är fyllt med så mycket glädje, och för att det är en himla smart grej, och vet du jag tycker verkligen inte det gör något att nycklarna hänger utanför! Jag hade inte ens tänkt på det.
Vill bara skicka så himla mycket pepp att fortsätta kämpa, och tacka för dagens igenkännande fnitter <3

Svar: Jag försökte, det gick sådär, haha ^^
Amanda Martinsson

#7 - - Mary Sane:

Jag blir sugen på att göra en sån här till smycken! Skitkul idé! Tycker inte alls att den ser för liten ut, även om jag förstår hur du hade tänkt det från början.

Svar: Ja, gör det! :) tror det kan bli superfint att hänga smycken i en ram så.
Amanda Martinsson

Upp