frukostar

Jag tycker verkligen om att testa nya saker till frukost och har under senaste tiden försökt att variera min standardfrukost som består av yoghurt/fil med flingor och ostmackor. Har hunnit prova lite olika grejer och tänkte ni kunde få ta del av lite frukostinspo ni med.
 
Först ut har vi morotskaksgröt. En lättlagad gröt som smakar lite som morotskaka.
1 port.
 
1 dl havregryn
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 morot, riven
1 msk kokosflingor
¼ tsk mald kardemumma
½ tsk kanel
1 krm salt
 
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2-3 minuter tills gröten tjocknar. Häll i en skål och servera.
 
Filmjölksbrödet har ni redan fått recept på, men tillsammans med det drack jag en supergod mangolassi. Lassi är en indisk youghurtbaserad dryck som iallefall jag älskar. Till fyra stora glas behöver du:
 
6 dl naturell youghurt
1 pkt fryst mango (300-400 g)
1 dl strösocker
7-8 isbitar
 
Mixa alla ingedienser i en mixer och häll upp i stora glas.
 
Fick hem teffmjöl i en Testagram-box för ett tag sedan så testade på att göra teffgröt. Till 1 portion krävs:
 
1 dl teffmjöl
2 dl mandelmjölk
0,5 tsk kanel
En nypa vaniljpulver
 
Koka upp teffmjölet med mjölken och låt koka ihop i någon minut. Tillsätt mer vätska om det skulle behövas. Rör i kanel och vaniljpulver och fortsätt rör i ca 30 sekunder till. Servera tillsammans med exempelvis banan.
 
Vanliga bananpannkakor har jag testat innan, men dessa bananpannkakor med jordnötssmör var strået vassare. För två portioner behöver du:
 
2 bananer
2 ägg
1 msk fiberhusk
0,5 dl jordnötssmör
0,5 tsk kanel
En nypa salt

Mosa bananerna och vispa ihop med äggen. Ha sedan i fiberhusk, jordnötssmör kanel och en nypa salt. Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna så de får en fin färg på båda sidor. Servera med jordnötssmör.

 
Sista frukosten jag tänkte visa er är denna avokadomousse som du enkelt gör genom att mixa 1 mogen avokado med 0,5 dl mandelmjölk, 1 msk kakao, 1 msk honung och 1 tsk vaniljpulver. Jag åt det tillsammans med riven kokos och en smoothie gjord på hallon, banan och en skvät vatten.
 
Det var lite frukostförslag det, hoppas ni hittade något som lät gott.
Recept, Ätbart | |
#1 - - eliasholmstrom.blogg.se:

Bananpannkakor med jordnötssmör lät supergott!!

Svar: det var supergott :) testa vetja!
Amanda Martinsson

Upp