ugnsrostade grönsaker med harissa och stekt halloumi

Lagade en supergod vegetarisk rätt för ett par veckor sedan. Superlätt att göra var den dessutom så jag tycker absolut att ni ska testa.
 
Till fyra portioner behöver du:
Några morötter
2 sötpotatisar
125 g salladslök
2 pkt halloumi
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba sötpotatis och morötter och dela sen i minder delar och lägg i en ugnsform. Pensla över olja och strö över salt. In i ugnen i 15 minuter. Skär under tiden salladslöken längs mitten och lägg ovanpå det andra. In i ugnen igen i ca 10 minuter eller tills potatisen är klar. Stek under tiden den skivade halloumin och blanda till harissan. Till harissan behöver du:
 
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
0,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
 
Blanda ihop alla ingredienser och servera till grönsakerna och osten. Jag åt det tillsammans med en sås (sås är viktigt till allt) beståendes av matyoughurt, pressad vitlök, salt, peppar och citron. Ät och var glad!
Recept, Ätbart | |
Upp