fyra gånger julgodis

Som ni kanske minns (edit: insåg nu att jag inte lagt ut det inlägget så svårt för er att minnas det,  haha) gjorde jag och några kompisar massor med julgodis för ett tag sedan. Idag tänkte jag dela med mig av recepten på dessa godingar.
 
Vi kan börja med dumlechipsen som också är det lättaste vi gjorde. Du sätter helt enkelt ugnen på 175 grader. Lägg ut nio dumle på en bakpappersklädd plåt och ställ in den i ugnen tills dumlen har smält och börjar se lite chipsaktiga ut. Det tog cirka 5-10 minuter. Låt svalna lite innan du serverar.
 
Nästa väldigt lätta är dessa Marspuffar. Det här är mina favoriter som jag gör varje år. Till dem behöver du:
 
4 Marsbars (ni vet chokladen)
90 g smör
50 g rice krispies
 
Smält smör och choklad på låg värme. Rör till en jämn smet. Ta av från plattan och rör försiktigt ner flingorna. Klicka ut på ett bakplåtspapper och låt sen stelna och svalna.
 
Sen gjorde vi även marknadsgodis, ni vet såna man kan köpa på julmarknader. Till en sats (som blir massor med godis) behövs:
 
6,5 dl mjöl
4 dl florsocker
6 dl strösocker
1 dl kakao
125 g kokosfett
1 ¾ dl vatten
 
Smält kokosfettet med vattnet och strösockret i en kastrull. Låt det koka upp. Blanda under tiden mjöl, kakao och florsocker i en bunke. Häll fettblandningen över de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt och låt stelna innan du bryter/skär i bitar.
 
Sista godissorten vi gjorde var denna daimfudge. Till dem behöver du:
 
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 dubbel-Daim
 
Hacka daimen i mindre bitar. Smält sen choklad och smör över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något innan du häller i daimen, annars smälter daimbitarna. Vänta dock inte för länge för då börjar det stelna. Häll i nästan all daim, men spara lite till garnering. Blanda om och häll över i en liten gratängform. Strö över daimen och låt sen svalna innan du skär upp i bitar.
 
Vad gör ni för godis till jul?
 
Jul, Recept, Ätbart | godis, jul, recept | |
#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Mums!

Svar: Ja, supergott ^^
Amanda Martinsson

#2 - - Matilda:

Åh, måste testa att göra marknadsgodiset. Köpte en påse sådant på en marknad häromdagen, men innehållet försvann ganska snabbt... :)

Svar: Ja, gör det :) Superlätt att göra ^^
Amanda Martinsson

Upp